۱۳۹۸ چهارشنبه ۷ اسفند
کد : 25281-32856      تاریخ ایجاد : ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۰ آبان   آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۸ شنبه ۲ آذر    تعداد بازدید : 319

توزیع رشته های بالینی در مناطق آمایشی دستیابی به عدالت اجتماعی و آموزشی

نیروی انسانی مهمترین منبع نظام سلامت در جهت تأمین سلامت افراد در برقراری عدالت اجتماعی می باشد. از یک سو، بهره گیری از فناوریهای سلامت برای تدارك خدمات به منظور ارتقای سطح سلامت، بر عهده نیروی انسانی است و از سویی دیگر، تخمین زده می شود بخش قابل توجهی از کل هزینه جاری صرف شده در بخش سلامت، صرف تأمین هزینه های تربیت و جذب و نگهداشت نیروی انسانی شود

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشته های علوم پزشکی تا سال 1404 را یکی از پروژهای کلان و منحصر بفرد حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برشمرد.

دکتر رضا ملک پور افشار ضمن بیان این مطلب افزود، دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سفارش دبیرخانه گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عنوان همکار اصلی اجرای این کلان پروژه ایفای نقش کرده است.

وی  بیان کرد: بر اساس بررسی های علمی انجام شده توسط صاحب نظران و کارشناسان حوزه مطالعات انسانی، تاکنون چندین گزارش از وضعیت تعداد و توزیع نیروهای متخصص در کشورهای مختلف منتشر شده است  که برخی از این گزارش ها علاوه بر ارائه نمایی از وضعیت موجود، به برآورد تعداد نیروی مورد نیاز در سالهای آینده پرداخته اند. لذا همانند این کشورها، مطالعه حاضر به صورت جامع به برآورد نیروی انسانی مورد نیاز کشور در حوزه نظام سلامت می پردازد.

وی افزود: حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از نتایج این کلان پروژه در جهت سیاست گذاری کلان استفاده خواهد کرد و در این راستا سعی شده روش برآوردها بر اساس متدولوژی دقیق علمی با استناد به شواهد و مستندات موجود داخلی و خارجی انجام پذیرد.

نحوه توزیع نیروی انسانی برآورد شده در کلان مناطق آمایشی چگونه است؟

معاون آموزشی دانشگاه در پاسخ به این سئوال گفت: در تمام فازهای مختلف طرح، از نظرات خبرگان و صاحب نظران رشته های مختلف در کشور متشکل از گروه های مختلف مجموعا حدود 100 نفر بهره گرفته شد.

وی ادامه داد: همچنین پس از برآورد هر مجموعه از رشته – مقاطع، نتایج حاصله به دبیرخانه های متناظر، انجمن های تخصصی و تشکل های صنفی و حرفه ای منعکس و نظرات خبرگان اخذ و در نتایج اعمال شد.

وی گفت: در مرحله نخست این کلان پروژه،  نیروی انسانی مورد نیاز گروه های پزشکی (متخصصین و پزشک عمومی)، داروساز، دندانپزشک، پرستار و ماما برآورد شد و در مرحله دوم تمامی   رشته – مقاطع باقیمانده اعم از  کاردانی،کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و MPH در حوزه علوم پزشکی مورد بررسی قرار گرفته که در حال تکمیل شدن هستند.

دکتر ملک پور افشار ادامه داد: در نتیجه این کلان پروژه، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز و ظرفیت پذیرش سالانه دانشجو در اغلب رشته-مقاطع علوم پزشکی محاسبه شده است و گام بعدی، پیشنهادتوزیع سهمیه پذیرش دانشجو در کلان مناطق آمایشی و سپس دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در هر کلان منطقه است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با هدف دستیابی به عدالت اجتماعی و عدالت آموزشی و نیز اقدام در جهت انجام تکالیف اسناد بالادستی حوزه آمایش سرزمینی و برنامه ششم توسعه ملی، معاونت آموزشی وزارت بهداشت مقرر داشته که سیاستگذاری توسعه کمی و کیفی آموزش عالی سلامت در کشور بصورت یکپارچه و با مشارکت گسترده کلیه دانشگاه های علوم پزشکی صورت پذیرد.

وی افزود:  این مهم با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت دکتر لاریجانی و مدیران کل آن معاونت در نشست روسا و معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی سرپرست کلان مناطق آمایشی که در روزهای 23 و 24 آبان ماه در کرمان برگزار می شود، بررسی و با تعامل و همفکری این عزیزان، ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از کلان مناطق آمایشی در رشته-مقاطع علوم پزشکی تعیین و تصویب خواهد شد.