به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه، دکتر "محدثه کمالی" در این خصوص گفت: طبق باور عمومی ای که در جامعه وجود دارد نان جو، نان مناسب برای افراد مبتلا به دیابت می باشد، به طوری که بعضاً افرادی که مبتلا به دیابت میشوند نان مصرفی روزانه خود را به نان جو تغییر می دهند.
وی ادامه داد: در نظرسنجی که در فضای مجازی انجام شد 30 نفر شرکت نمودند که 20 نفر (5/63 %) نان جو را مناسب افراد دیابتی می دانستند که این برمیگردد به همان باور عمومی افراد.
وی اضافه کرد: در ایران به علت در دسترس نبودن آرد جو برای تهیه نانی که به نام نان جو به فروش میرسد معمولاً از آرد گندم با افزودن مقداری سبوس به آن استفاده می گردد.
دکتر کمالی همچنین گفت: بنا به اظهار کارشناسان پژوهشکده غله و نان، برای بهبود مزه و شکل ظاهری این نان و مشابه سازی آن با نان جو واقعی مقداری شربت گلوکز به خمیر اضافه میگردد که این امر موجب بالا رفتن قند خون بعد از مصرف این نان نسبت به سایر نان ها (حتی نان های سفید و باگت و سایر نان های فانتزی) میشود، لذا اصلا برای دیابتیها مناسب نمی باشد.
این عضو هیئت علمی ادامه داد: بیشتر نانهای سنتی از آرد گندم نرم با درصد استخراج بالا تهیه میشوند، همچنین مدت زمان پخت، نوع مخمر و طول مدت پخت نان های بومی ایران با نانهای حجیم (نان سفید، باگت، سایر نان های فانتزی و نان جو) یکسان نیست، که این موضوع خود در میزان افزایش قند خون بعد از مصرف این نان ها می تواند موثر باشد.
دکتر کمالی عنوان کرد: نان سنگک حتی نسبت به سایر نان های سنتی فیبر بالاتر و در وزن برابر دارای کربوهیدرات کمتری است.
این متخصص طب سنتی ایرانی در خصوص استفاده از نان جو هم گفت: افراد نان جو را از جایی تهیه کنند که مطمئن باشند فقط از آرد جو درست شده است و افزودنی دیگری ندارد.