۱۳۹۹ شنبه ۸ آذر
کد : 27761-36523      تاریخ ایجاد : ۱۳۹۹ سه شنبه ۷ مرداد   آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۹ چهارشنبه ۸ مرداد    تعداد بازدید : 116
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه؛

مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه، در جمع اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمان در افتتاحیه طرح ضیافت دانشگاه گفت: اولین کسی که بحث تخصصی شدن علوم را مطرح نمودند و پایه گذار آن بودند امام باقر(ع) بودند.

به گزارش روابط عمومی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر عارفی در جمع اساتید طرح ضیافت دانشگاه علوم پزشکی کرمان به بیان مطالبی از امام باقر(ع) پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر عارفی در ابتدا ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی برای همه اساتید شرکت کننده در این دوره از حجت الاسلام و المسلمین دکتر توانایی به خاطر قبول تدریس در این دوره تشکر ویژه کرد و سالروز شهادت امام باقر علیه السلام را به همه اساتید تسلیت گفت.
وی در توصیف امام محمد باقر علیه السلام بیان کرد: امام باقر علیه السلام در حقیقت تار و پود شریعت مستدل بود و وجود نازنینش تحول فکری و فرهنگی عظیمی در جامعه بشریت بویژه جامعه اسلامی بوجود آورد، مدت امامت حضرت 19سال بوده است و در این زمان کارهای بسیار بزرگی را انجام دادند، دانشمندان بسیار بزرگی را تربیت نمودند و اولین کسی بودند که بحث تخصصی شدن علوم را مطرح نموده و پایه گذار آن بودند و قبل از حضرت، تخصص در علوم به صورت ویژه و به قول امروزی ها به صورت کلاسیک مطرح نبود. امام باقر علیه السلام حدود 400 شاگرد را در 400 کمیسیون تخصصی تربیت کردند و با وجود اینکه علوم نسبت به امروز محدود بوده است ولی ایشان 400 تخصص را آموزش دادند که به اصول اربعه ماة معروف شدند و مرحوم ثقة الاسلام کلینی در کتاب کافی بعضی از مطالب را از اصول اربعه ماة نقل می کند و استناد می کند به این رساله عظیمه که توسط شاگردان امام علیه الصلاة و السلام بوجود آمده است.
دکتر عارفی در ادامه افزود: امام باقر(ع)  مورد محبت ویژه رسول مکرم اسلام(ص) بود، وقتی که ائمه اثنی عشر را در حدیث جابر بن عبدالله انصاری بیان می کنند و چه شیعه و چه سنی بر این حدیث اتفاق نظر دارند و همه علمای اهل سنت این حدیث را نقل کرده اند، متعصب ترین ایشان مثل بخاری و مسلم و غیرمتعصب های آنها مثل ابن قندوزی حنفی این حدیث را آورده اند که پیغمبر فرمود: یا جابر خلفاء من بعدی اثنی عشرة خلیفه، کلهم من قریش، اولهم علی، ثانیهم حسن، ثالثهم حسین، رابعهم علی بن الحسین، خامسهم محمد بن علی، یا جابر انت تلقاه وابعث علیه سلامی و هو باقر العلوم النبیین(شکافنده علوم پیامبران) و آخرهم غائبهم هو مهدی. حضرت رسول(ص) به امام باقر(ع) که می رسند تاکید ویژه می کنند، چرا رسول مکرم اسلام اینکار را می کنند؟ شاید به خاطر اینکه اندیشه ای را که امام باقر(ع) پی ریزی می کنند برای ائمه بعد آنقدر عمیق و شناسایی شده است که ذکر ائمه بعد از ایشان را لازم نمی دانند و به امام آخر که تحول گر جهانی است اشاره می کنند.خوب این حدیث متفق علیه است.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه گفت: امام باقر(ع) کارهای بسیار زیادی کردند، همینطور که عرض کردم در رشته های تخصصی، در رشته طب، فقه، اصول، حقوق اسلامی، ریاضی، ترجمه (در هفتاد زبان در دانشگاه امام باقر علیه السلام کتب ترجمه می شدند (کتب اسلامی، احادیث پیغمبر(ص)، قرآن کریم به زبان های دیگر و کتاب های زبان های دیگر به زبان عربی ترجمه می شدند)) نجوم، شیمی (در علم شیمی شاگرد بزرگوار ایشان جابر بن حیان، پدر علم شیمی است؛ که شاگرد ایشان زکریای رازی است و امروز ضرورت کشف الکل توسط شاگرد شاگرد امام باقر خودش را نشان داده است که غیر از الکل اسید سولفوریک، اسید نیتریک و چیزهای دیگری بوده است که فرصت بیان همه آنها نیست. شاگردان بزرگی همچون یحیی بن هدی، ابو زید بلخی اینها پدران علم مهندسی، مهندسی مکانیک، فیزیک و امثال اینها بودند که اینها تربیت شده مکتب امام باقر علیه الصلاة و السلام هستند.
وی افزود: اینها اشاره ای به زندگی ارزشمند امام باقر علیه السلام است تا از چشمه محبت و مهربانی و علم و دانش که پیامبر(ص) در حدیثی در مورد امام باقر(ع) فرمودند: "هو باقر العلوم من بعدی" و در حدیث دیگری فرمودند "هو باقر العلوم النبیین من الاولین و الاخرین" یعنی حضرت شکافنده علوم همه پیامبران از اولین و آخرین هستند.
دکتر عارفی در پایان ضمن تشکر و آرزوی توفیق برای اساتید شرکت کننده در این دوره، گفت: شهادت این امام همام را که توسط هشام بن عبدالملک در مدینه مسموم و به شهادت رسیدند تسلیت عرض می کنم و از خداوند متعال می خواهیم که همه شما را در اهداف دینی و اخلاقی امام محمد باقر علیه السلام یاری رساند.