روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کد : 24923-13841      تاریخ انتشار : پنج شنبه 12 مرداد 1391 تعداد بازدید : 354

عمومی | تعداد بیماران كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان سه برابر كشور است

تعداد بیماران كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان سه برابر كشور است
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی كرمان، گفت: تعداد بیماران كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان سه برابر كشور است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 'روح اله زحمتكش' روز چهارشنبه در پنجاه و دومین نشست تخصصی كارگروه سلامت و امنیت غذایی استان كرمان، افزود: بروز بیماری مادرزادی كم كاری تیروئید در كشور یك در هزار از هر تولد است و بروز بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان سه در هزار تولد نوزاد است.
وی اضافه كرد: برای این كه مشخص شود چه عواملی موجب بروز بیشتر این بیماری در سطح استان شده است باید مورد پژوهش و تحقیق قرار گیرد. مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی كرمان، ادامه داد: از جمله عوامل بروز بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید، ازدواج فامیلی و میزان ید موجود در نمك مصرفی خانوار است.
وی خاطرنشان كرد: باید علل و عواملی كه موجب بروز افزایش این بیماری در استان كرمان در مقایسه با كشور است، مورد بررسی قرار گیرد. زحمتكش، با اشاره به نقش غده تیروئید در رشد و نمو افراد، گفت: كم كاری این غده در نوزادان موجب عقب ماندگی ذهنی، كوتاهی قد و كری فرد می شود.
وی با اشاره به اهمیت غربالگری كم كاری مادرزادی تیروئید در جامعه، گفت: كار غربالگری از سال 85 و با هدف شناسایی نوزادان مبتلا به كم كاری تیروئید و جلوگیری از عوارض آن در كرمان آغاز شد. وی اضافه كرد: بر این اساس، نوزاد در 3 تا 5 روز نخست تولد در مراكز تعیین شده و با انجام آزمایش ساده مورد غربالگری قرار می گیرد. وی خاطرنشان كرد: شناسایی به موقع بیماری كم كاری مادرزادی تیروئید در نوزادان و درمان آنها باعث می شود كه این بیماران از نظر ضریب هوشی با سایر افراد جامعه تفاوتی نداشته باشند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی كرمان، گفت: در حال حاضر 91 درصد از تولد هایی كه در كرمان انجام می شود تحت پوشش طرح غربالگری كم كاری مادر زادی تیروئید قرار می گیرند. وی اضافه كرد: با انجام طرح غربالگری كم كاری مادرزادی تیروئید در كرمان، 79 بیمار در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی كرمان شناسایی و درمان شدند. معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشكی كرمان در این نشست، به مصوبه كارگروه در مورد پایش و ارتقای محصولات كشاورزی و سم باقی مانده در محصولات اشاره كرد و گفت: بر اساس مصوبه یادشده،این معاونت چهار محصول غذایی پسته، خرما، كلمپه و گندم را از نظر میزان سم موجود در این محصول مورد بررسی قرار داد. 'پیام خزائلی'، گفت: این محصولات از نظر 69 سم مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند. وی اضافه كرد: میزان سموم بررسی شده در این محصولات پایین تر از حد مجاز بود.
 مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان كرمان نیز در مورد میزان سموم آزمایش شده در محصولات كشاورزی گفت: آزمایش ها و بررسی ها در محصولات پرتقال، موز، كیوی و خیار سبز، انجام شد. 'محمدرضا شرافت' افزود: این محصولات از نظر 16 مدل سم مورد بررسی قرار گرفتند و بر اساس بررسی ها میزان سم موجود در این نمونه ها كمتر از حد مجاز بود.