روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کد : 24923-14227      تاریخ انتشار : شنبه 7 بهمن 1391 تعداد بازدید : 303

عمومی | تشخیص زود هنگام سرطان مساوی است با درمان آن

تشخیص زود هنگام سرطان مساوی است با درمان آن
یک متخصص جراحی عمومی در همایش کلیدهای پیشگیری و درمان سرطان گفت: چهارده قرن پیش ابوعلی سینا دو بیماری صرع و سرطان را لاعلاج خواند اما اکنون با پیشرفت علم نه تنها می توان از سرطان جلوگیری کرد، بلکه می توان با تشخیص آن در مراحل اولیه آن را درمان کرد.

 دکتر علیرضا ستوده نژاد افزود: سرطان تغییر شکل یک سلول و تبدیل شدن آن به یک توده سلولی است که به طور نامنظم رشد کرده و رشد آن از برنامه خاصی پیروی نمی کند.

                    

وی تشخیص زود هنگام را مساوی با درمان قطعی سرطان دانست و گفت: جاهای مختلف بدن انسان می تواند مبتلا به سرطان شود اما ابتلا به آن به معنای پایان زندگی نیست و اگر به موقع تشخیص داده شود می توان آن را درمان کرد. وی در توضیح عوامل سرطان زا گفت: تماس با عوامل سرطان زا اگر به مقدار کافی و در زمان کافی باشند می تواند ایجاد سرطان کنند. دكتر ستوده نژاد سیگار را یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان دانسته و گفت: سیگار برانگیزاننده بیش از 30 نوع سرطان است. وی استفاده از پیپ، قلیان و آدامس های نیکوتین دار را نیز مانند سیگار مضر دانست و افزود: تماس دود با بافت نرم زبان می تواند سرطان هایی مانند سرطان زبان، لب و مخاط دهان ایجاد کند. وی تشریح کرد: مصرف الکل و تریاک، تغذیه نامناسب و ویروس هایی مانند ویروس هپاتیت نیز زمینه ساز سرطان هستند. این متخصص جراحی عمومی گفت: هفت زنگ خطر وجود دارد که می توان با توجه به آنها ضایعات سرطانی را تشخیص داده و به موقع به درمان آنها مبادرت کرد. وی گفت: این هفت زنگ خطر عبارتند از: تغییر طولانی در هضم و دفع افراد، هر زخم سطحی که بعد از 10 روز بهبود پیدا نکند، هر نوع خونریزی و ترشح غیرطبیعی از سوراخ های طبیعی بدن، پیدایش هر توده ای در بدن، سوء هضم و اشکال در فروبردن لقمه، تغییرات واضح در رنگ و شکل خال هاي بدن که قبلا وجود داشته و در آخر سرفه های مکرر مزاحم و کلفت شدن صدا.

دکتر ستوده نژاد با اشاره به اهمیت تغذیه در جلوگیری از ابتلا به سرطان گفت: خوردن ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، چای سبز، میوه و سبزیجات، غذاهای فیبر دار و حبوبات بسیار مفید است و باید تا جایی که ممکن است از خوردن گوشت قرمز خودداری کرد. وی سرطان پستان را یک بیمار قابل علاج دانسته و گفت: اگر خانم ها ماهی یک بار خود را معاینه کنند به راحتی می توان با تشخیص زود هنگام، سرطان آنها را درمان کرد. وی افزود: به طور کلی تمام خانم های بالای 15 سال باید یک بار در ماه پستان خود را با روش صحیح معاینه کنند و بهترین زمان برای این کار یک هفته بعد از پایان قاعدگی است. وی تشخیص و درمان سرطان را یک کار تیمی دانسته و گفت: تیم تشخیص و درمان سرطان فعال در کرمان، در این زمینه بسیار ماهر است.