روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کد : 24923-14728      تاریخ انتشار : یکشبه 28 مهر 1392 تعداد بازدید : 341

عمومی | مصرف نوشابه های گازدار روند ابتلا افراد به پوکی استخوان را بیشتر می کند

مصرف نوشابه های گازدار روند ابتلا افراد به پوکی استخوان را بیشتر می کند
یک فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: مصرف نوشابه های گازدار بویژه کوکا کولا، ابتلا افراد به پوکی استخوان را بیشتر می کند.

به گزارش وب دا، دکتر "نسیم پور اصغری"  به مناسبت 20 اکتبر(28 مهرماه )، روز جهانی پوکی استخوان افزود: استعمال دخانیات، مصرف الکل و  داروهای کورتون دار نیز نقش مهمی در مستعد کردن افراد به پوکی استخوان دارد.

 وی توصیه کرد: انجام فعالیت فیزیکی، مصرف لبنیات و کلسیم، استفاده از نور آفتاب برای کاهش ابتلا افراد به پوکی استخوان موثر است.

 این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پوکی استخوان  را یک بیماری خاموش دانست که از نظر اپیدمیولوژی بیشتر در بانوان یائسه و کمتر در مردان مشاهده می شود.

 وی به علائم خطر در پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: علائم خطر غیرقابل تغییر مانند سن، جنس، نژاد و ژنتیک و  علائم خطر قابل تغییر شامل نحوه تغذیه، مصرف الکل و سیگار  است.

دکتر پوراصغری نقش ژنتیک را در ابتلا افراد به پوکی استخوان مهم دانست و گفت: حدود 40 تا 60 درصد ژن در بروز پوکی استخوان نقش  دارد به عنوان مثال دختران مادرانی که در سنین زیر 70 سال دچار شکستگی لگن شدند شانس بیشتری در ابتلا به پوکی استخوان دارند.

 وی همچنین نقش نژاد را در بروز بیماری پوکی استخوان مهم عنوان کرد.

 این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه نقش تغذیه در دوران بارداری و شیردهی را در کاهش ابتلا زنان به پوکی استخوان در سنین بالاتر را  موثر دانست.

وی همچنین توصیه کرد: زنان انجام فعالیت های فیزیکی برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان را جدی بگیرند.