روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کد : 24923-19443      تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 خرداد 1396 تعداد بازدید : 229

عمومی | مصرف پروتئین و نمک در افرادی که کلیه سنگ ساز دارند محدود شود

مصرف پروتئین و نمک در افرادی که کلیه سنگ ساز دارند محدود شود
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، متخصص ارولوژی و فوق تخصص جراحی لاپارسکوپی به افرادی که کلیه سنگ ساز دارند توصیه کرد که مصرف پروتئین و نمک را محدود کنند.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر حمید پاک منش افزود: پروتئین و نمک، بار کاری کلیه را زیاد می کند.

 وی در ادامه بیماری های کلیه را به بیماری های عفونی، سنگ، سرطان ها و اختلال عملکرد تقسیم بندی کرد و افزود: هر دردی که در ناحیه پهلو ایجاد شود الزاما درد کلیه نیست، دردی مربوط به کلیه است که  در سنوگرافی علت آن مشخص شود.

 وی اضافه کرد: گاهی اوقات دردهای عضلانی و دردهای کمر و یا حتی بیماری های گوارشی نیز درد پهلو ایجاد می کنند.

وی در ادامه این گفت و گو سنگ های کلیه را به سه دسته سنگ های کلسیمی، اسید اوریکی و عفونی تقسیم بندی کرد و گفت: سنگ های کلسیمی شایع ترین دسته از سنگ ها هستند.

 وی ادامه داد: با توجه به افزایش وزن افراد و بیماری های متابولیک، سنگ سازی کلیه از نوع اسید اوریکی بسیار شایع شده است که در این نوع سنگ سازی عوامل تغذیه ای از جمله مصرف بیش از حد گوشت و حبوبات تاثیر گذار است.

 وی اضافه کرد: سنگ های عفونی در افرادی ایجاد می شود که کلیه آنها انسداد و یا اختلالی در رفع عفونت وجود دارد.