همه بیماران تنفسی ویروسی که این روزها به مراکز درمانی مراجعه می کنند، آنفلوآنزا نیستند
مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی گفت: همه بیماران تنفسی ویروسی که این روزها به مراکز درمانی مراجعه می کنند آنفلوآنزا نیستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر سعید صحبتی افزود: درصدی از آنها، بیماری های تنفسی ویروسی هستند که منجر به سرماخوردگی می شود و هنوز مواردی از کرونا نیز به صورت خفیف و سرپایی داریم.
وی ادامه داد: چهار علامت اصلی در آنفلوآنزا وجود دارد که تفاوت آنفلوآنزا و کرونا را نشان می دهد، اولین آنها شروع ناگهانی، دوم تب های شدید، سوم احساس بدن درد همراه با کوفتگی و خستگی و چهارم احساس ناراحتی گلو همراه با سرفه های خشک است.
وی با بیان اینکه امسال شروع آنفلوآنزا در کشور و در استان ما با تاخیر اتفاق افتاد، گفت: بر خلاف سال های 1401 و 1402 که آغاز مهرماه با شروع سهمگین آنفلوآنزا همراه بود، اما امسال در نیمه های آذرماه با افزایش چشمگیر و قابل توجه بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه شدیم و این روند هنوز هم ادامه دارد.
دکتر صحبتی گفت: بعضی از گروه ها در صورت ابتلا به آنفلوآنزا احتمال عوارض و بستری شدن در آنها زیاد است که آنها را به عنوان گروه های پرخطر از نظر آنفلوآنزا می شناسیم.
وی در تشریح گروه های پرخطر گفت: این گروه ها شامل سالمندان عزیز، کسانی که بیماری های زمینه ای دارند و مادران باردار می شود.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از آنفلوآنزا، اصل اول رعایت نکات بهداشتی فردی است، مثل شست و شوی مکرر دست ها با آب و صابون، پرهیز از رفتن به جاهای شلوغ و پرجمعیت، رعایت فاصله مناسب با افرادی که مشکوک به ابتلا یا علامت دار هستند و در بعضی از موارد، استفاده از ماسک را برای جاهای شلوغ و سرپوشیده توصیه می کنیم.
صحبتی بیان کرد: درکنار این موارد، واکسیناسیون آنفلوآنزا هم توصیه می شود، هر چند که بهترین زمان استفاده از واکسن اواخر شهریور و اوایل پاییز است، اما هنوز هم استفاده از واکسن بی اثر نیست.
وی ادامه داد: از آنجا که معمولا موارد آنفلوآنزا تا اواخر زمستان و حتی اوایل بهار مشاهده می شود، افرادی که جزو گروه های پر خطر هستند می توانند نسبت به تهیه و بهره مندی از فواید واکسن اقدام کنند.