یکشبه 18 خرداد 1404
کد : 24923-13705      تاریخ ایجاد : چهار شنبه 3 خرداد 1391   تعداد بازدید : 731

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری مشترک انسان و دام

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری حاد خونریزی دهنده همراه با تب است که از بیماری های مشترک انسان و حیوان محسوب می شود.

دکتر روح الله زحمتکش، مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: نام گذاری این بیماری به عنوان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به این دلیل است که این بیماری ابتدا در منطقه کنگو و شبه جزیره کریمه غربی که قسمتی از کشور اوکراین امروزی است، مشاهده شده است.
 وی درباره این بیماری در کشورمان گفت: این بیماری بیشتر در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده است و بیشترین درصد کنترل این بیماری نیز در همین استان بوده است و در سایر استان ها نیز مواردی مشاهده شده است. وی عامل انتقال دهنده این بیماری در حیوانات را ویروس دانست و گفت:
این ویروس از طریق کنه به بدن حیوانات منتقل می شود و از طریق سم پاشی محل نگهداری حیوانات می توان این نوع کنه را از بین برد.
وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ماه های گرمی مانند خرداد ماه بیشتر مشاهده می شود زیرا کنه ی انتقال دهنده این بیماری وقتی که دمای هوا بیش ار 15 درجه سانتیگراد شود، زاد و ولد خود را آغاز می کند.
دكتر زحمتکش ادامه داد: مهم ترین راه انتقال این بیماری در انسان ها، آلودگی از طریق خون و ترشحات خونی بیماران و یا دام هایی که در مرحله ویرمی(پيدايش ويروس در خون) قرار دارند و گزش کنه ی آلوده به بیماری است. وی گفت: این بیماری بیشتر در دامداران، چوپان ها، قصاب ها و افرادی که با دام و یا گوشت آلوده تماس مستقیم دارند و کارکنان بیمارستانی که با بیماران ناقل این بیماری تماس دارند دیده شده است.
 وی افزود: از آنجا که همه گیری این بیماری می تواند منجر به مرگ و میر شود، لذا تمامی افرادی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند باید جهت جلوگیری از انتقال بیماری، در هنگام مواجهه با گوشت آلوده و یا فرد آلوده، از لوازم حفاظت فردی مانند دستکش، عینک و ماسک استفاده نمایند. وی در خصوص علائم بالینی این بیماری خاطر نشان کرد: محدودیت سنی در انتقال این بیماری وجود ندارد و در شروع ناگهانی بیماری با تب، دردهای عضلانی و تظاهرات خونریزی دهنده همراه می باشد. وی در پایان گفت: این بیماری از طریق مصرف گوشت پخته شده و سایر فرآورده های خوراکی حیوانی انتقال پیدا نمی کند اما رفتارهای پرخطری مانند قرار دادن چاقوی خونی در دهان و یا عدم رعایت نکات بهداشتی در هنگام کشتار حیوان، می تواند منجر به انتقال این بیماری شود.

نظر شما :
captcha