به گزارش وب دا، " مژگان خطیبی"، به مناسبت 10 مهر ماه روز سالمند، افزود: محدود کردن این نوع مواد غذایی از افزایش وزن و به هم زدن فاکتورهای خون در افراد سالمند جلوگیری می کند. وی با بیان اینکه کربوهیدرات ها منبعی برای تولید انرژی به شمار می روند، اظهار داشت: نوع دریافت کربوهیدارت نیز مهم است، کربوهیدارت هایی مانند قند، شکر و شیرینی ها کالری بیشتری تولید می کنند که این امر موجب افزایش قند خون و چربی خون در افراد سالمند می شود. وی همچنین به کربوهیدرات های پیچیده اشاره کرد و گفت: نان های سبوس دار، میوه ها، سبزی ها از نوع کربوهیدارت هایی هستند که مصرف آن در فرد سالمند توصیه می شود. این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، توصیه کرد: مصرف روغن های جامد در افراد سالمند بسیار خطرناک است و می توان از روغن های مایع و روغن زیتون در غذای این افراد استفاده کرد. وی همچنین مصرف پروتئین ها را برای افراد سالمند ضروری دانست و گفت: مصرف پروتئین ها بویژه مصرف گوشت سفید و مواد لبنی در افراد سالمند از کاهش بافت ماهیچه ای این افراد جلوگیری می کند. خطیبی، ضمن توصیه به مصرف سبزی و میوه ها در افراد سالمند، افزود: این افراد بهتر است روزانه شش لیوان آب مصرف کنند. این کارشناس تغذیه، گفت: مصرف حبوبات به عنوان پروتئین گیاهی دارای ارزش غذایی است که توصیه می شود سالمندان این مواد غذایی را مصرف کنند. وی ادامه داد: به دلیل نفاخ بودن حبوبات، بهتر است یکی دو ساعت قبل از پخت؛ حبوبات خیسانده شوند و یا می توان از اودیه های ضد نفخ از جمله زیره و آویشن در زمان مصرف، استفاده کرد. وی لبنیات را منبع کلسیم دانست و گفت: استفاده از کلسیم کم چرب در سالمندان توصیه می شود.