دو شنبه 19 خرداد 1404
کد : 24923-14420      تاریخ ایجاد : شنبه 14 اردیبهشت 1392   تعداد بازدید : 267

برگزاری اولین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان در سال 92

اولین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان روز شنبه 14 اردیبهشت ماه با حضور استاندار و سایر اعضاء در محل استانداری کرمان برگزار شد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وب دا  کرمان، رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان گفت: خوشبختانه تشکیل این کارگروه در استان نهادینه شده است.
دکتر "عبدالرضا صباحی" همچنین از همکاری موثر سازمان های عضو کارگروه در سال گذشته قدردانی کرد.

وی همچنین به تعامل موثر سازمان های عضو کارگروه با محوریت استانداری اشاره کرد که نتایج آن ارتقای سطح سلامت جامعه بوده است.

دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به شاخص های عملکردی کارگروه در سال 91  از جمله  درون داد، فرآیند و برون داد، ابراز داشت: تعداد پیشنهادات رسیده به دبیرخانه در سال گذشته 35 مورد بوده است.
وی افزود: بیش از 420 نفر ساعت فعالیت در جلسات کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان نیز انجام گرفته است که حاصل آن 47 مصوبه در زمینه  موضوعات مرتبط با سلامت است.
 دکتر صباحی ادامه داد: بر این اساس هفت مصوبه در رابطه با  طرح تضمین کیفیت و سلامت فرآوردهای خام دامی، سه مصوبه در رابطه با مبارزه با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و شاربن، چهار مصوبه در زمینه  سلامت روان  و سه مصوبه در زمینه پیشگیری از بیماری ایدز
به تصویب رسیده است.
وی همچنین تصویب هشت مصویه در مورد  مسائل بهداشتی(اتباع بیگانه،مشکلات گشتارگاهها و لندفیل...)، دو مصوبه در رابطه با  برنامه جامعه ایمن شهرستان زرند، یک مصوبه در زمینه برنامه بهداشت شغلی کشاورزان، سه مصوبه در رابطه با پیشگیری از بیماری هیپو تیروئیدی مادرزادی، دو مصوبه در رابطه با  طب سنتی، یک مصوبه در رابطه پزشک خانواده و یک مصوبه در زمینه پیشگیری از بیماری سرطان  را  گوشه ای از رهاورد نشست های کارگروه سلامت عنوان کرد.
مدیر کل دامپزشکی شمال استان ضمن اشاره به استراتژی بلند مدت مراقبت، کنترل و پیشگیری بیماری شاربن با واکسیناسیون هدفمند، گفت:در سال جاری به دنبال هدفمندسازی مبارزه با بیماری شاربن هستیم.
دکتر دهقانی همچنین  با اشاره به آغاز  طرح عملیاتی جدید پیشگیری و کنترل بیماری شاربن، گفت: اهداف این طرح تا حدودی محقق شده است.
وی اظهار داشت: بیماری شاربن(سیاه زخم) بیماری عفونی و کشنده مشترک بین انسان و دام است که به وسیله باکتری باسیلوس آنتراسیس ایجاد می شود و  از نجاییکه ارگانیزم ایجادکننده بیماری ایجاد آندوسپور می نماید به دلیل مقاومت بالا و ماندگاری می تواند برای سالها زنده و عفونی باقی بماند و از طریق گوارشی، استنشاقی و خراش های پوستی
منتقل شود.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان  در ادامه با اشاره به تدوين، تصويب و استقرار اوليه سند تغذيه و امنيت غذايي كشور، در زمینه امنيت غذايي، ايمني غذايي و امنیت تغذیه مطالبی را بیان کرد.
 دکتر "محمد حسین پور ابراهیمی" همچنین به راهبردهای بهبود وضعیت امنیت غذایی استان نیز اشاره کرد.

شیخ مظفری رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری کرمان نیز در خصوص طرح ملی غربالگری و پایش سلامت ایرانیان (اندازه گیری فشارخون، قد و وزن) که از 14 الی 19 اردیبهشت ماه در سراسر کشور و ازجمله استان کرمان آغاز می شود مطالبی را بیان  کرد.

گفتنی است کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی وظایفی از جمله اجرایی نمودن تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که مورد تایید هیات وزیران، جمع آوری اطلاعات و اولویت بندی مشکلات استانی در حوزه سلامت، بررسی پیشنهادها و برنامه ریزی راهبردی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی یا سایر دستگاههای ذیربط در زمینه ارتقای خدمات سلامت و امنیت غذا در سطح استان و سیاستگزاری مرتبط با حوزه سلامت در استان و ... را بر عهده دارد که   استاندار کرمان (رییس)، معاون سیاسی و امنیتی استانداری(نایب رئیس)، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان(دبیر) از جمله اعضای  این کارگروه هستند.



















 

 

 

 

نظر شما :
captcha