به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان کرمان، در این بازدید دکتر صحبتی معاون اجرایی مرکز بهداشت شهرستان، شهابی کارشناس بهداشت محیط و قطب الدینی کارشناس بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان حضور داشتند.
بر پایه این گزارش، کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان کرمان در این بازدید آموزش های لازم در زمینه راههای انتقال و پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو ارائه دادند.
معاون اجرایی مرکز بهداشت شهرستان کرمان در زمینه بیماری تب کریمه کنگو گفت: بیماری تب کریمه کنگو به این دلیل که برای اولین بار در منطقه کنگو شبه جزیره کریمه غربی که قسمتی از کشور اوکراین امروزی مشاهده شده، به این نام نامگذاری شده است.
دکتر"سعید صحبتی" افزود: بیماری تب کریمه کنگو بیشتر در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده و بیشترین درصد کنترل این بیماری نیز در همین استان بوده است.
وی عامل انتقال دهنده این بیماری در حیوانات را ویروس عنوان کرد که از طریق کنه به بدن حیوانات منتقل می شود و از طریق سم پاشی محل نگهداری حیوانات می توان این نوع کنه را از بین برد.
وی اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ماههای گرم سال مانند خرداد ماه بیشتر مشاهده می شود زیرا کنه انتقال دهنده این بیماری وقتی که دمای هوا بیش ار 15 درجه سانتیگراد باشد، زاد و ولد خود را آغاز می کند.
دکتر صحبتی گفت: مهمترین راه انتقال این بیماری در انسان ها، آلودگی از طریق خون و ترشحات خونی بیماران و یا دام هایی که در مرحله پيدايش ويروس در خون قرار دارند و گزش کنه آلوده به بیماری است.
وی بیان کرد:این بیماری بیشتر در دامداران، چوپان ها، قصاب ها و افرادی که با دام و یا گوشت آلوده تماس مستقیم دارند و کارکنان بیمارستانی که با بیماران ناقل این بیماری تماس دارند دیده شده است.
شهابی کارشناس بهداشت محیط نیز در این بازدید گفت: از آنجا که همه گیری این بیماری می تواند منجر به مرگ و میر شود، لذا تمامی افرادی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند مانند قصاب ها، دامداران و چوپان ها باید جهت جلوگیری از انتقال بیماری، در هنگام مواجهه با گوشت آلوده و یا فرد آلوده، از لوازم حفاظت فردی مانند دستکش، عینک و ماسک استفاده نمایند.
وی در زمینه علائم بالینی بیماری خونریزی دهنده کریم کنگو گفت: محدودیت سنی در انتقال این بیماری وجود ندارد و در شروع ناگهانی بیماری با تب، دردهای عضلانی و تظاهرات خونریزی دهنده همراه است.
وی ادامه داد: این بیماری از طریق مصرف گوشت پخته شده و سایر فرآورده های خوراکی حیوانی انتقال پیدا نمی کند اما رفتارهای پرخطری مانند قرار دادن چاقوی خونی در دهان و یا عدم رعایت نکات بهداشتی در هنگام کشتار حیوان، می تواند منجر به انتقال این بیماری شود.
