به گزارش وب دا، دکتر " علی اکبر حقدوست" به مناسبت هفته ملی سرطان(8 تا 15) بهمن ماه گفت: استان کرمان دو یا سه سالی است که از نظر میزان ابتلا به سرطان مثانه جزء استان های بالای کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در سرطان حنجره نیز آمار اینگونه است، ادامه داد: هرچند سرطان کبد جزء سرطان های نادر به شمار میرود اما تعداد مبتلایان به این سرطان نادر در استان کرمان نسبت به سایر استان های کشور شایع تر است.
وی اظهار داشت: در استان کرمان تقریبا 5/2 برابر میانگین کشوری مبتلا به سرطان کبد داریم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به بررسی های اولیه انجام شده مصرف مواد مخدر به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای ابتلا بیشتر افراد به سرطانها تشخیص داده شده است.
وی ادامه داد: در این بررسی عنوان شده مصرف تریاک بویژه شیره یکی از عوامل خطر در بروز سرطان دهان به شمار می رود.
وی اضافه کرد: میزان خطرسازی این مواد2 تا 5/2 برابر سیگار که به عنوان یک ریسک فاکتور بین المللی در بروز سرطان دهان عنوان می شود، است.
وی گفت: در مورد علل بروز سرطان مثانه در استان بزودی کارهای تحقیقاتی صورت می گیرد.
دکترحقدوست، اظهار داشت: مصرف مواد مخدر یک ریسک فاکتور عمومی در کل کشور محسوب می شود و احتمالا این عامل در افزایش مواد سرطانی کشور نیز موثر است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بر اساس بررسیهای اولیه در چند سال اخیر، کمربندی از سرطانهای فوقانی دستگاه گوارش در شمال استان از شهرستانهای زرند و کوهبنان تا شهربابک و رفسنجان ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در جنوب استان کرمان سرطان خون کودکان به صورت غیر عادی بالاست.
وی اظهار داشت: متاسفانه سرطان سینه از سرطان های شایع و خطرناک در زنان محسوب می شود که الگوی روند این سرطان تغییر کرده است به عنوان مثال مواردی از بروز این سرطان در سنین 25 سالگی دیده شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بروز سرطان سینه در سنین زیر 35 سال نادر است اما حداقل در استان کرمان 40 تا 50 پرونده زن مبتلا به این سرطان که سنشان کمتر از 35 سال است، وجود دارد.
وی ادامه داد: سرطان سینه در شهرستانهای غرب استان شایع تر است.
وی با تاکید بر اینکه تحلیل عمیق عوامل ایجاد کننده سرطانها بسیار مهم است، گفت: بعضی از ریسک فاکتورها فردی است و هر فرد ممکن است با تغییراتی مانند مصرف نکردن سیگار عوامل ابتلا به سرطان ها را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: بعضی از ریسک فاکتورها عوامل اجتماعی هستند و تغییر آن نیز با حرکت جامعه و اجتماع میسر است.
وی گفت: در حاشیه این کار تحقیقاتی بیان شده که مصرف سبزیجات خطر ابتلا به سرطان ها را 40 درصد کاهش می دهد.
وی ادامه داد: مصرف میوه تازه نیز تا 50 درصد خطر ابتلا به سرطان معده و دستگاه فوقانی گوارش را کاهش میدهد.
این اپیدمیولوژیست افزود: مصرف زیتون حدود 70 درصد شانس ابتلا به سرطان را در افراد کاهش می دهد.