یکشبه 18 خرداد 1404
کد : 24923-20477      تاریخ ایجاد : سه شبه 8 اسفند 1396   تعداد بازدید : 411

توصیه های بهداشت محیطی ویژه سفرهای نوروزی و بهداشت مواد غذایی

آنچه در ذیل می آید توصیه های مدیر بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان کرمان در رابطه با سفرهای نوروزی و بهداشت مواد غذایی در این ایام است.

1-     برای مصرف نوشیدنی داغ ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف مناسب ترجیحاً گیاهی یا کاغذی استفاده کنید

2 - از خرید و مصرف پنیرهای محلی جدا خودداری نمایید.

3-    ظاهر قوطی های کنسرو بایستی سالم بوده و فاقد هر گونه بادکردگی، فرورفتگی، ضرب دیدگی و زنگ زدگی باشد.

4- غذای کنسروی مطمئن ترین غذا در طول سفر است، به شرط آنکه قبل از مصرف 20 دقیقه در آب جوشانده شود.

5-  تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعاً مصرف کنید .

6-  آب سالم، دست تمیز، غذای سالم ضامن سلامتی است .

7- از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید.

8- از خرید ومصرف خوراکی هایی مانند لواشک، آب میوه های سنتی مانند آب زرشک و آب آلو که بصورت غیربهداشتی تهیه و عرضه می گردد خودداری کنید.

9- غذا را بطور کامل بپزید .

10- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شود.

11- از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دو ساعت زمان می برد خودداری نمایید .

12- در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید، تاریخ مصرف، انقضاء و پروانه ساخت و نحوه نگهداری نوشته شده بر روی بسته آن توجه داشته باشید

13- از خرید و مصرف شیرینی و تنقلات حاوی رنگ های مصنوعی به شدت پرهیز کنید. 14- نمک را کم مصرف کنید و آن هم از نوع تصفیه شده یددار باشد .

15- برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزی  را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی نمایید .

16-  یکی از راههای پیشگیری از کیست هیداتیک، سالم سازی سبزی های است.

17-  سالم سازی سبزی ها شامل چهار مرحله  است: پاکسازی از گل و لای،  انگل زدایی با مایع ظرفشویی،  گندزدایی، شستشو با آب

18-  در هنگام سفر توصیه می شود به همراه غذا ماست مصرف کنید

19- توصیه می شود به هنگام سفر از لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا استفاده نمایید .

20- رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی مکرر دست ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن ها به حفظ سلامت کمک می کند .

بهداشت آب

1-    پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک ها، کنار جاده ها و تفرجگاها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت کنید.

2-    از مصرف آبهای سطحی، چشمه ها و دریاچه ها خودداری و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه کنید.

3-    همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا گندزدایی شده استفاده نمایید .ا

4-    از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید .

5-    آب آلوده یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری است.

6-    بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.

توصیه های مربوط به منع مصرف دخانیات

- کشیدن سیگار اولین گامی است که در جاده اعتیاد می گذارد.

کشیدن سیگار و قلیان در اماکن عمومی، تجاوز به حقوق دیگران است و از استعمال آن در اماکن عمومی خودداری نمایید.

در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره  190 اطلاع دهید.

نظر شما :
captcha
نظرات بینندگان
 
نمایش بیشتر...