1- برای مصرف نوشیدنی داغ ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف مناسب ترجیحاً گیاهی یا کاغذی استفاده کنید
2 - از خرید و مصرف پنیرهای محلی جدا خودداری نمایید.
3- ظاهر قوطی های کنسرو بایستی سالم بوده و فاقد هر گونه بادکردگی، فرورفتگی، ضرب دیدگی و زنگ زدگی باشد.
4- غذای کنسروی مطمئن ترین غذا در طول سفر است، به شرط آنکه قبل از مصرف 20 دقیقه در آب جوشانده شود.
5- تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعاً مصرف کنید .
6- آب سالم، دست تمیز، غذای سالم ضامن سلامتی است .
7- از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید.
8- از خرید ومصرف خوراکی هایی مانند لواشک، آب میوه های سنتی مانند آب زرشک و آب آلو که بصورت غیربهداشتی تهیه و عرضه می گردد خودداری کنید.
9- غذا را بطور کامل بپزید .
10- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شود.
11- از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دو ساعت زمان می برد خودداری نمایید .
12- در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید، تاریخ مصرف، انقضاء و پروانه ساخت و نحوه نگهداری نوشته شده بر روی بسته آن توجه داشته باشید
13- از خرید و مصرف شیرینی و تنقلات حاوی رنگ های مصنوعی به شدت پرهیز کنید. 14- نمک را کم مصرف کنید و آن هم از نوع تصفیه شده یددار باشد .
15- برای پیشگیری از بیماریهای روده ای حتما میوه و سبزی را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی نمایید .
16- یکی از راههای پیشگیری از کیست هیداتیک، سالم سازی سبزی های است.
17- سالم سازی سبزی ها شامل چهار مرحله است: پاکسازی از گل و لای، انگل زدایی با مایع ظرفشویی، گندزدایی، شستشو با آب
18- در هنگام سفر توصیه می شود به همراه غذا ماست مصرف کنید
19- توصیه می شود به هنگام سفر از لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا استفاده نمایید .
20- رعایت بهداشت فردی از جمله شستشوی مکرر دست ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن ها به حفظ سلامت کمک می کند .
بهداشت آب
1- پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک ها، کنار جاده ها و تفرجگاها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت کنید.
2- از مصرف آبهای سطحی، چشمه ها و دریاچه ها خودداری و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه کنید.
3- همیشه از آب لوله کشی یا جوشیده یا گندزدایی شده استفاده نمایید .ا
4- از مصرف یخ غیربهداشتی خودداری کنید .
5- آب آلوده یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری است.
6- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.
توصیه های مربوط به منع مصرف دخانیات
- کشیدن سیگار اولین گامی است که در جاده اعتیاد می گذارد.
کشیدن سیگار و قلیان در اماکن عمومی، تجاوز به حقوق دیگران است و از استعمال آن در اماکن عمومی خودداری نمایید.
در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید.