سه شبه 20 خرداد 1404
کد : 24912-36074      تاریخ ایجاد : شنبه 31 خرداد 1399   آخرین بروزرسانی : شنبه 31 خرداد 1399    تعداد بازدید : 772

چگونه از ابتلا به تب کریمه کنگو پیشگیری کنیم؟

تب خون‌ریزی‌ دهنده‌ی ویروسی کریمه‌ کنگو (CCHF)، یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار می‌رود.

کارشناس مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی در این باره گفت: این بیماری در اصل مخصوص حیوانات است ولی این بیماری از طریق گزش کنه‌ها و یا له کردن آنها بر روی بدن دام، تماس با خون و ترشحات حیوان آلوده و هم ‌چنین تماس با خون و بافت‌های بدن فرد بیمار به انسان منتقل می شود.

الیاس سلیمانی افزود: اگرچه شیوع این بیماری سریع است و جزو بیماری‌های کشنده به‌حساب می‌آید، اما اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود کاملاً قابل درمان می باشد.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علائم اولیه بیماری تب کریمه کنگو بسیار شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزاست و شیوع آن بیشتر در فصول گرم سال است.

وی ادامه داد: بنابراین اگر فرد در فصل گرم سال دچار علائم ناگهانی مثل تب، سردرد و بدن درد شد و قبل از آن سابقه گزش كنه يا له كردن كنه با دست، یا تماس مستقيم با خون تازه يا لاشه دام  ها، یا تماس مستقيم با خون، بافت ها يا مواد دفعي بيماران مشكوك را داشت، یا حتی فرد سابقه مسافرت به يك محيط روستائي که احتمال تماس با دام ها و یا سابقه گزش کنه وجود دارد، را داشت، قبل از این که دچار خونریزی شودبایستی سریعا به بیمارستان مراجعه کند.

سلیمانی افزود: بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (بدنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان) و مصرف گوشت یا جگر تازه خام یا نیم پز دام آلوده می تواند به انسان انتقال پیدا کند.

وی در خصوص راه های پیشگیری از انتقال این بیماری گفت: حفاظت در برابر گزش کنه به خصوص در هنگام تماس با دام که با دست بدون حفاظ اقدام به جدا کردن کنه و له کردن آن نشود، ذبح حیوانات در کشتارگاه و استفاده از گوشت مورد تایید دامپزشکی از راه های جلوگیری از انتقال بیماری است.

وی گفت: خطر انتقال بیماری در طی ذبح یا بلافاصله پس از آن بسیار بالا می باشد، لذا توصیه می شود به مدت 24 ساعت لاشه گوسفند پس از ذبح در یخچال نگهداری شده و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعه قطعه کرده و مورد مصرف قرار گیرد.

سلیمانی ادامه داد: قصابان در موقع ذبح دام ها باید از وسایل ایمنی شامل کلاه، ماسک، روپوش، پیشبند پلاستیکی، چکمه و دستکش لاستیکی استفاده نمایند.

وی به مردم توصیه کرد: مردم باید از خوردن گوشت و جگر خام و نيم پخته خوردداری کرده و جگر، دل و قلوه را به مدت 48 ساعت در يخچال نگهداری و سپس مصرف کنند.

سلیمانی درباره افراد در معرض خطر گفت: دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

 

 

نظر شما :
captcha