سه شنبه 21 مهر 1405
کد : 24923-15779      تاریخ ایجاد : سه شنبه 29 مهر 1393   تعداد بازدید : 508
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

برای درمان اعتیاد باید به شرایط فرهنگی و اجتماعی توجه کرد

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: اعتیاد یک بیماری اجتماعی است و باید برای آن متناسب با ماهیت آن نسخه های اجتماعی تجویز کرد و به شرایط فرهنگی آن جامعه نیز توجه کرد.

 دکتر نوذر نخعی  در همایش نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد افزود: توسعه یافتن و گسترش یافتن مواد مخدر یک امر ساده نیست بلکه یک مسئله علمی است که باید با آن به صورت علمی برخورد کرد.

وی گفت: در دسترس بودن ماده، تامین انتظارات افراد، جذابیت مواد و ارتباطاتی که مواد ایجاد می کند از عواملی هستند که منجر به گرایش افراد به سمت مواد مخدر می شوند.

وی در خصوص علت گرایش افراد به مواد مخدر گفت: برای اینکه بدانیم چرا افراد به سمت مواد مخدر روی می آورند باید به انگیزه، استعداد و آسیب پذیری فرد توجه کرد. وی با اشاره به اهمیت عدم دسترسی آسان به مواد گفت: در دسترس بودن مواد نیز اگر با استعداد و انگیزه در فرد همراه شود احتمال حرکت به سمت مصرف مواد بالا می رود. نخعی گفت: سه مسیر وجود دارد که افراد به واسطه آن یک رفتار را انجام می دهند: 1. بیولوژیک و ژنتیک 2. جامعه کوچک یعنی خانواده، دوستان و مدرسه 3. جامعه کلان مانند صدا و سیما، اینترنت، حاکمیت و متولیان فرهنگی.

وی ادامه داد: در زمینه ژنتیک باید گفت براساس تحقیقات علمی، ژنتیک در 60 درصد مصرف سیگار و 50 تا 60 درصد مصرف الکل سهیم است.

وی افزود: اما جامعه کوچک نقش بسیار زیادی در گرایش به یک رفتار در افراد دارد به طوری که محور اصلی پیشگیری از مواد مخدر خانواده و در سنین قبل از مدرسه است. نخعی تاکید کرد: نقش محبت مادر نیز بسیار مهم بوده به طوری که در بررسی ای که بر روی موش ها صورت گرفته است نشان داده که موش هایی که زمان کمتری در کنار مادر خود بوده اند تمایل بیشتری به مصرف مورفین داشته اند.

 وی نظارت و محبت را دو نکته کلیدی در سبک های مختلف فرزند پروری دانست و گفت: کم یا زیاد شدن هر یک از آنها باعث ایجاد سبک های مختلف فرزند پروری یعنی مستبدانه، مقتدرانه، تساهلی و غیر درگیر می شوند.

وی با مطلوب خواندن سبک مقتدرانه گفت: وقتی هم محبت و هم نظارت بر فرزندان زیاد باشد سبک مقتدرانه ایجاد می شود که مناسب ترین روش است.

نخعی ادامه داد: بین والدین و فرزندان یک اتصال قوی به همراه احترام و اعتماد باید وجود داشته باشد.

وی به مشکلات سبک زندگی امروزی در زمینه پرورش فرزند اشاره کرد و گفت: والدین علم لازم برای تربیت فرزند را ندارند، مادر در دنیای اشتغال حل شده و تعداد فرزندان در خانواده کاهش پیدا کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد:به تربیت فرزندان باید تخصصی نگاه کرد و هر کسی که تحصیلی کرده بود دلیل نمی شود که فرزندش را خوب تربیت کند بلکه تربیت فرزند علم مخصوص به خود را دارد.

وی با تاکید بر استمرار در محبت و نظارت گفت:نظارت بر فرزند باید مستمر باشد و اگر نظارتی مستمر نباشد اثربخش نیست.

نخعی افزود: محبت کردن و عشق ورزیدن نیز مواردی هستند که باید استمرار داشته و با صداقت همراه باشند زیرا نیت صادقانه داشتن در هر کاری بسیار مهم است.

وی گفت: خود ما باید الگوی فرزندانمان باشیم و این الگو بودن نیز باید استمرار داشته باشد تا موثر واقع شود.

وی توصیه کرد: هنگام بیان مسائل فلسفه کارها را برای فرزندانمان توضیح دهیم، اشتباهات خودمان را در برابر فرزندانمان بپذیریم و به آنها اختیار و مسئولیت بدهیم البته به شرط آنکه قبلا آمادگی لازم را در آنها ایجاد کرده باشیم.

نظر شما :
captcha
نظرات بینندگان
 
نمایش بیشتر...