به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر سید وحید احمدی طباطبایی افزود: چهار برابر دنیا نوشابه مصرف می کنیم در حالی که یک سوم کشورهای پیشرفته شیر می خوریم.
وی ادامه داد: سالیانه حدود چهار هزار میلیارد تومان صرف خرید نوشابه می شود که این هزینه معادل یک ماه یارانه در کشور است.
وی اضافه کرد: قندی که داخل نوشابه های ایرانی استفاده می شود نسبت به جهان بالاست و همین باعث شده که نوشابه شیرین تر و خوشمزه تر شود.
وی گفت: رنگ های موجود در داخل نوشابه غیر مجاز است که عوارض کبدی را به همراه دارد.
دکتر احمدی طباطبایی بیان کرد: اسید فسفریک موجود در نوشابه می تواند با کلسیم، منیزیم و روی در روده اتصال پیدا کند و باعث می شود که جلوی باز جذب کلسیم گرفته شود به این دلیل مصرف نوشابه پوکی استخوان به همراه دارد.
وی گفت: قندبالایی که نوشابه ها دارند عامل چاقی است،به عنوان مثال فردی که دو لیوان نوشابه بخورد باید 45 تا یک ساعت بدود تا این کالری از بین برود.
این متخصص ارتقای سلامت دانشگاه در پاسخ به این سئوال که مصرف ماء الشعیر می تواند به اندازه نوشابه مضر باشد، گفت: بله چون مواد شیرین کننده داخل آن است.
وی گفت: بهترین نوشابه هایی که توصیه می شود دوغ های خانگی کم نمک و شربت سکنجبین است که خودمان تهیه کنیم.
وی ادامه داد: مطالعات ثابت کرده، اسید فسفریک داخل نوشابه باعث پوسیدگی دندان شود.
وی اضافه کرد: مصرف نوشابه باعث افزایش فشار خون، دیابت و چاقی می شود.