سه شبه 20 خرداد 1404
کد : 24923-18142      تاریخ ایجاد : چهار شنبه 19 خرداد 1395   تعداد بازدید : 131

‌نکات تغذیه ‌ای برای روزه‌ داری در فصل‌ گرما

هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است، البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل و بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.

 کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، غذاهایی فرآوری شده ،سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

 " فریبا عبدالمنافی" افزود: سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

 وی ادامه داد: خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

وی اضافه کرد: بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

 عبدالمنافی  اظهار کرد: سعی کنید در ماه رمضان میوه های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

این کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد: بهتر است هنگام افطار از چای کمرنگ یا شربت خاکشیر یا تخم شربتی، خرفه و اسفرزه به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

 وی با بیان اینکه خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید، گفت:  برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده نموده و بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

وی ادامه داد: غذاهایی مانند پلو و خورشت همراه باسالاد و یا سبزی خوردن را در وعده شام میل کنید .

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از افطاری آلو و انجیر خیس شده و میوه های آبدار همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

 وی  ادامه داد: ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

 عبدالمنافی ضمن این توصیه به روزه داران که وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد، گفت: نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

وی ادامه  داد: برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

نظر شما :
captcha