به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر سید وحید احمدی طباطبایی 26 مهرماه در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در سالن بسطامی بوستان مادر افزود: تولیدکنندگان صنایع غذایی باید در استفاده از مواد نگه دارنده در مواد غذایی دقت کنند چرا که یکی از علل سرطان ها همین مساله است.
وی همچنین نقش تولیدکنندگان مواد غذایی در سلامت جامعه را مهم دانست.
دکتر طباطبایی گفت: براساس آخرین سرشماری، جمعیت کشور حدود 78 میلیون نفر بوده است که 56 میلیون نفر در شهرها و 21 میلیون نفر در روستاها هستند و طبق تحقیقات دومین هزینه ای که مردم در شهرها بعد از مسکن انجام می دهند برای غذا است.
دکتر احمدی طباطبایی بیان کرد: در سال 90، 25 درصد مرگ ها در ایران مربوط به سکته های قلبی، هفت درصد سرطان ها، 13 درصد سکته مغزی مربوط بوده است.
وی گفت: همچنین در سال 90 در ایران 10 عامل به عنوان عوامل اصلی خطر سلامت شامل رژیم غذایی نامطلوب، پرفشاری خون، چاقی و اضافه وزن، تحرک بدنی ناکافی، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول، خطرات شغلی و مصرف موادمخدر معرفی شده اند که پنج مورد از این خطرات مربوط به تغذیه است.
دکتر احمدی طباطبایی با بیان اینکه باید کاهش چربی مواد غذایی را در دستور کار قرار دهیم یادآور شد: مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر استاندارد جهانی است از این رو لازم است سدیم غذای خود را کم کنیم، همچنین نمک سود کردن و دودی کردن غذا جز عوامل سرطان زا هستند.
وی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی اکنون در جامعه زیاد شده است و مصرف کربوهیدرات های ساده خود منجر به پر وزنی می شود از این رو باید به سمت کربوهیدرات های پیچیده برویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سپس گفت: بسته بندی که برای مواد غذایی کودکان در نظر گرفته می شود جذابترین بسته بندی در نوع غذای ناسالم است بنابراین باید کاری کنیم که بسته بندی های جذاب در زمینه غذاهای سالم کودکان باشد.