دستیار طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افرادی که میانسالی را پشت سر گذاشته اند و لاغر اندام هستند در فصل پاییز استعداد بیشتری برای ابتلاء به سرماخوردگی شدید، درد مفاصل، افسردگی و بیماری های پوستی دارند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر "ناصر ابراهیم پور" در این رابطه گفت: گردش ایام به گونه ای است که ما ایرانی ها و اکثر مردم جهان چهار فصل را در طول سال تجربه می کنیم و ایجاد فصل به دلیل تغییر محور زمین نسبت به خورشید رخ می دهد.
وی با بیان این مسئله که طب ایرانی برای هر فصل مزاج خاص آن را تعریف می کند گفت: طب ایرانی، بهار و تابستان را داری مزاج گرم، پاییز و زمستان را سرد مزاج میداند، همچنین بهار و زمستان را داری مزاج تر و تابستان و پاییز را دارای مزاج خشک میشناسد.
وی اضافه کرد: افرادی که مزاج آنها با مزاج فصل، مشابه باشد تحمل کمتری نسبت به آب و هوای آن فصل دارند و احتمال ابتلای آنها به بیماریهای شایع آن فصل بیشتر است.
وی عنوان کرد: افرادی که میانسالی را پشت سر گذاشته اند و لاغر هستند، معمولا تمایل به سردی و خشکی مزاج دارند و این افراد در فصل پاییز استعداد بیشتری برای ابتلا به سرما خوردگی شدید، درد مفاصل، افسردگی و بیماریهای پوستی دارند.
وی افزود: در این افراد احتمال تشدید بیماریهای قبلی مانند مشکلات قلبی ریوی، روانی، عصبی و حتی ادراری در آنها بیشتر است.
توصیه هایی برای افراد سرد مزاج
وی توصیه هایی را هم برای فصل پاییز به خصوص برای افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند کرد و گفت: توصیه میشود افراد از خوراک های گرم و تند که به صورت خورشتی، آش و سوپ تهیه میشوند بیشتر استفاده کنند.
وی ادامه داد: افراد در این فصل از گوشت بره، پرندگان درشت و ماهی بیشتر استفاده کنند.
وی همچنین استحمام یک روز در میان (با آب نه خیلی سرد و نه خیلی گرم) را نیز توصیه کرد.
وی افزود: افراد در فصل پاییز باید فعالیت بدنی معتدل را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
این دستیار طب سنتی توصیه های دیگری در این رابطه کرد و گفت: افراد در این فصل از میوه هایی مانند سیب، انگور، به شیرین، گلابی، انار شیرین، خرمالو و تنقلاتی مانند مویز، انجیر، بادام، پسته و عطرهای ملایم بیشتر استفاده کنند.
وی همچنین استفاده بیشتر از شیرینی ها خصوصاً اگر با بادام و پسته تهیه شده باشند را مفید دانست.
استفاده از روغن بنفشه و بادام برای مرطوب نگه داشتن پوست
ابراهیم پور گفت: مرطوب نگه داشتن پوست بدن با روغن هایی مانند بنفشه و بادام را مفید دانست.
وی تصریح کرد : افراد در این فصل از نور خورشید بیشتر استفاده کنند اما با رعایت پرهیز از گرمای زیاد خصوصاً در میانه روز.
این دستیار طب سنتی پرهیزاتی را هم در این فصل بیان کرد و گفت: افراد از قرار گرفتن در معرض هوا و باد سرد خوداری کنند و سر و صورت خود را در هوای سرد بپوشانند.
وی ادامه داد: افراد از خوردن بستنی، میوه های سرد مانند؛ هندوانه و خیار، پرهیز کنند. وی افزود: در فصل پاییز افراد کمتر از میوه های ترش مانند: لیمو ترش، گریپ فروت، توت فرنگی، تمشک، انار ترش، استفاده کنند.
دکتر ناصر ابراهیم پور ادامه داد: افراد در این فصل کمتر از گوجه، بادمجان، عدس، قارچ، نخود سبز، باقلا، سیر، پیاز، سرکه و ترشی ها، قهوه و چای پررنگ، غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، گوشت گاو، شتر و شتر مرغ استفاده کنند.
وی گفت: در این فصل افراد از کم خوابی، پرخوری و درهم خوری، خوابیدن در طول روز خصوصاً بعد از ناهار، گرسنگی و تشنگی زیاد پرهیز کنند.
وی تاکید کرد: افراد از فعالیت شدید بدنی و ورزش های سنگین و فعالیت جنسی زیاد و همچنین استرسهای روانی و جسمی پرهیز کنند.
وی همچنین یکی دیگر از پرهیزات را، پیشگیری از یبوست عنوان کرد.