به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، "علیرضا سعیدگوهری" با اشاره به تنوع مواد غذایی که در شب یلدا می توان مصرف کرد، اظهار داشت: فعالیت زیاد معده بواسطه وارد شدن مقدار زیادی غذا باعث ایجاد خستگی شدید و خواب آلودگی می شود.
وی ادامه داد: توصیه می شود در ریک زمان غذای زیادی را وارد معده نکنند و اگر هم می خواهند از غذاهای شب یلدا استفاده کنند آرام آرام ، و در طول شب مصرف کنند.
وی همچنین توصیه کرد: در این شب از غذاهایی استفاده کنید که ارزش غذایی بالایی داشته باشد.
وی در مورد مواد غذایی و میوه هایی که در این شب مصرف می شود و خواص آنها گفت: هندوانه، ویتامین c بالایی دارد و در بالا بردن سیستم ایمنی بدن تاثیر گذار است، هندوانه از منابع خوب پتاسیم محسوب می شود که در کاهش بیماری هایی مانند فشار خون موثر است.
وی افزود: آنچه که در مورد مصرف هنداونه مد نظر است افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های چون سرماخوردگی است.
سعیدگوهری گفت: مغزهای خوراکی میزان انرژی بالایی دارند و مصرف زیاد این مغزها می تواند موجب اضافه وزن شود.
وی ادامه داد: مغزها پروتئین بسیار خوبی دارند، بویژه بادام ارزش غذایی بالایی دارد.
وی اضافه کرد: روغن مغزهای خوراکی روغن بسیار خوبی است از نوع اشباع است برای افرادی که چربی خون بالایی دارند و کسانی که مشکلات قلبی دارند بویژه مصرف گردو بسیار مفید است، گردو بواسطه اینکه امگا 3 دارد کمک می کند کلسترول خوب بالا برود و کلسترول بد خون پایین بیاید.
وی گفت: برخی از مغزها ویتامین E بسیار زیادی دارند و فندق عالی ترین منبع ویتامینE است.
وی ادامه داد: مغزها منابع عالی روی هستند با توجه به شایع بودن کمبود روی در بچه ها استفاده از مغزها توصیه می شود.
سعیدگوهری گفت: تفت دادن بسیار زیاد مغزها و دانه های روغنی ارزش غذایی آنها کم می شود بویژه بر روی روغن های موجود در مغزها تاثیر منفی می گذارد.
وی ادامه داد: اضافه کردن نمک زیاد به مغزها و دانه های روغنی باعث می شود ارزش غذایی آنها کم شود بواسطه اینکه نمک در بروز و بالابردن فشار خون تاثیر گذار است و همچنین باعث دفع کلسیم می شود.
وی با بیان اینکه شیرینی ها دارای چربی های زیادی هستند، گفت: روغن قنادی که در شیرینی ها استفاده می شود روغن خطرناکی است حتی از روغن های جامد و حیوانی بسیار خطر ناکتر است به دلیل اینکه اسیدهای چرب ترانس بالایی دارد و در کنار آن اسیدهای اشباع بالایی دارد که در بروز بیماری های قلبی تاثیر گذار است.