دو شنبه 19 خرداد 1404
کد : 24923-18814      تاریخ ایجاد : دو شنبه 29 اذر 1395   تعداد بازدید : 259

توصیه های تغذیه ای برای شب یلدا

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در شب یلدا سعی کنید از دور هم بودن لذت ببرید تا از مصرف زیاد غذا.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، "علیرضا سعیدگوهری" با اشاره به تنوع مواد غذایی که در شب یلدا می توان مصرف کرد، اظهار داشت:  فعالیت زیاد معده بواسطه وارد شدن مقدار زیادی غذا باعث ایجاد خستگی شدید و خواب آلودگی می شود.

 وی ادامه داد:  توصیه می شود در ریک زمان غذای زیادی را وارد معده نکنند و اگر هم می خواهند از غذاهای شب یلدا استفاده کنند آرام آرام ، و در طول شب مصرف کنند.

 وی همچنین توصیه کرد: در این شب از غذاهایی استفاده کنید که ارزش غذایی بالایی داشته باشد.

 وی در مورد مواد غذایی و میوه هایی که در این شب مصرف می شود و خواص آنها گفت: هندوانه، ویتامین c بالایی دارد و در بالا بردن سیستم ایمنی بدن تاثیر گذار است، هندوانه از منابع خوب پتاسیم محسوب می شود که در کاهش بیماری هایی مانند فشار خون موثر است.

وی افزود: آنچه که در مورد مصرف هنداونه مد نظر است افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های چون سرماخوردگی است.

 سعیدگوهری گفت: مغزهای خوراکی میزان انرژی بالایی دارند و مصرف زیاد این مغزها می تواند موجب اضافه وزن شود.

وی ادامه داد:  مغزها پروتئین بسیار خوبی دارند، بویژه بادام ارزش غذایی بالایی دارد.

وی اضافه کرد: روغن مغزهای خوراکی روغن بسیار خوبی است از نوع اشباع است برای افرادی که چربی خون بالایی دارند و کسانی که مشکلات قلبی دارند بویژه مصرف گردو بسیار مفید است، گردو بواسطه اینکه امگا  3 دارد کمک می کند کلسترول خوب بالا برود و کلسترول بد خون پایین بیاید.

وی گفت: برخی از مغزها ویتامین E بسیار زیادی دارند و فندق عالی ترین منبع ویتامینE است.

وی ادامه داد: مغزها منابع عالی روی هستند با توجه به شایع بودن کمبود روی در بچه ها استفاده از مغزها توصیه می شود.

 سعیدگوهری گفت: تفت دادن بسیار زیاد مغزها و دانه های روغنی ارزش غذایی آنها کم می شود بویژه بر روی روغن های موجود در مغزها تاثیر منفی می گذارد.

وی ادامه داد: اضافه کردن نمک زیاد به مغزها و دانه های روغنی  باعث می شود ارزش غذایی آنها کم شود بواسطه اینکه نمک در بروز و بالابردن فشار خون تاثیر گذار است و همچنین باعث دفع کلسیم می شود.

وی با بیان اینکه شیرینی ها دارای چربی های زیادی هستند، گفت: روغن قنادی که در شیرینی ها استفاده می شود روغن خطرناکی است حتی از روغن های جامد و حیوانی بسیار خطر ناکتر است به دلیل اینکه اسیدهای چرب ترانس بالایی دارد و در کنار آن اسیدهای اشباع بالایی دارد که در بروز بیماری های قلبی تاثیر گذار است.

نظر شما :
captcha