سه شنبه 21 مهر 1405
کد : 27746-80280      تاریخ ایجاد : شنبه 27 تیر 1405   آخرین بروزرسانی : شنبه 27 تیر 1405    تعداد بازدید : 78
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی:

از ابتدای سال ۹۵۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است/ کرمان همچنان عاری از انتقال محلی تب دنگی

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی با تشریح آخرین وضعیت تب دنگی در کشور بیان کرد: براساس گزارش نظام مراقبت بیماری‌های واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۵ تا ۲۰ تیر ‌ماه، مجموعا ۹۵۲ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است که ۹۳۰ مورد در حوزه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی چابهار بوده که ۹۱۱ ابتلای بومی و ۱۹ مورد وارده از کشور پاکستان است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر سعید صحبتی افزود: همچنین، ۹مورد دیگر نیز در ایرانشهر به ثبت رسیده که منشأ آلودگی یک بیمار، کشور پاکستان و ۸ بیمار دیگر شهرستان چابهار گزارش شده است. علاوه بر این، ۱۱ مورد در زاهدان و یک مورد در بیرجند شناسایی شده که منشأ آلودگی تمامی این بیماران نیز شهرستان چابهار بوده است. همچنین یک مورد ابتلای بومی تب‌ دنگی در بندرعباس به ثبت رسیده است.

 

دکتر صحبتی با اشاره به این‌که تاکنون انتقال محلی تب دنگی در استان کرمان رخ نداده است، خاطرنشان کرد:  برخی بیماران اعزامی از استان سیستان و بلوچستان در بیمارستان‌های کرمان مورد شناسایی و درمان قرار گرفته‌اند.

 

وی به آمار بیماری در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد: در سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۱۲۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شد که از این تعداد ۱۱۲۴ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری مبتلا شده‌اند. همچنین در سال ۱۴۰۴ و سال ۱۴۰۵، هیچ موردی از ابتلا به بیماری‌های چیکونگونیا و زیکا در کشور گزارش نشده است.

 

دکتر سعید صحبتی درباره راه‌های انتقال بیماری توضیح داد: مهم‌ترین راه ابتلا به تب دنگی، گزش پشه آئدس آلوده به ویروس است. تب بیش از چهار روز، دردهای شدید عضلانی (ملقب به «تب استخوان‌شکن»)، سردرد، علائم عمومی و گوارشی از مهم‌ترین نشانه‌های بیماری هستند و در موارد نادر ممکن است بیماری با خونریزی در بخش‌های مختلف بدن همراه شود.

 

به گفته مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر، در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین‌المللی و همچنین مناطق پرخطر کشور، مراقبت حشره‌شناسی به صورت مستمر انجام می‌شود. 

 

وی در خصوص وضعیت کشور از نظر وجود پشه آئدس ناقل مهاجم گفت: نخستین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی در اسفند سال ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان ثبت شد. در حال حاضر این گونه پشه در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (شهرستان‌های چابهار و کنارک)، بوشهر(شهرستان‌های عسلویه، کنگان، جم، دیر و برازجان)، فارس(شهرستان‌ مهر و شهر کازرون)، کرمان(جیرفت) مشاهده شده است. 

 

دکتر صحبتی ادامه داد: پشه آئدس آلبوپیکتوس در تمامی نقاط استان گیلان و اکثر شهرستان‌های استان مازندران ( به جز نکا، بهشهر، جویبار، سیمرغ و گلوگاه)، استان اردبیل (در شهرستان‌های بیله سوار و اصلاندوز)، استان آذربایجان شرقی (در شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر)، استان قزوین (رازمیان) و استان زنجان(شهرستان طارم) و همچنین در توابع شهرستان بابل در یک یا چند نوبت گزارش شده است.

 

وی درخصوص وضعیت ‌پشه آئدس در استان کرمان توضیح داد: در استان کرمان صید پشه آئدس اجیپتی برای اولین بار در شهریورماه ۱۴۰۴ در شهرستان جیرفت انجام شد؛ اما بر اساس رصدهای دقیق حشره‌شناسی در سایر مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکنون هیچ ردپایی از پشه های آئدس مهاجم یا بیماری زا پیدا نشده است.

 

مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی تصریح کرد: در برخی مناطق استان، گونه‌های غیربیماری‌زای این پشه شناسایی شده است که نشان‌دهنده هوشیاری و فعال بودن سیستم مراقبتی این بیماری در استان است.

 

وی در پایان با توصیه به شهروندان برای پیشگیری از گسترش بیماری گفت: بهسازی محیط زندگی و حذف محل‌های تجمع آب از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری است. آب‌های راکد، سینی زیر کولرها، ظروف زیر گلدان‌ها، شیرهای آب دارای نشتی و هرگونه مانداب می‌تواند محل مناسبی برای رشد و تکثیر پشه آئدس باشد.


 
دکتر صحبتی همچنین از شهروندانی که به مناطق آلوده سفر می‌کنند خواست با استفاده از لباس مناسب، پشه‌بند، توری و مواد دافع حشرات از گزش پشه جلوگیری کنند و در صورت بروز تب طولانی‌مدت پس از سفر، حتماً به مراکز درمانی مراجعه کرده و سابقه سفر خود را به پزشک اطلاع دهند.​

 

نظر شما :
captcha